Sidste udgave af Educate·S er ude

2019-06-11
Educate·S binder sløjfe med værker til cello. Få 50% på Educate-S værker.

Educate-S

For English click here.

Stykker for cello – En antologi er sidste udgivelse i Edition·S’ serie Educate·S for musikskoleelever. I samlingen finder du 10 stykker af 10 komponister: Fuzzy, Bára Gílsadottír, Jexper Holmen, Ejnar Kanding, Jesper Koch, Eva Noer Kondrup, Mette Nielsen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Thomas Agerfeldt Olesen og Niels Rønsholdt.

Educate·S udspringer fra ønsket om, at samtidens komponister kan spilles på musikskolerne, så musikelever kan opleve nyere værker. Værkerne spænder over en bred vifte af niveauer – fra nybegyndere til MGK-elever.

Se mere om Educate·S her.

Initiativtageren til Educate·S er Østen Mikal Ore. I et interview med Edition·S sagde Ore, at ideen bag Educate·S er at genoplive og forny den historiske tradition fra Bach til Bartok, der komponerede særligt til unge elever på en måde, der forbandt større værker med det mindre format. Hans håb er blandt andet, at serien vil introducere eleverne for nye teknikker, lyde og ideer igennem deres egen oplevelse af at spille.

Læs interviewet her.

Værker fra Educate·S har været aktuelle på årets KLANG-festival, hvor komponisterne var til stede under opførelsen på baggrund af en workshop i samme forbindelse. Det var en “unik mulighed”, sagde Ore, “for eventet giver en mulighed for dialog og inspirerende indsigt til kompositionen såvel som oplevelsen af, at elevens arbejde med værket. Læring og erfaring går begge veje ...”.

Photo by Alexander Banck-Petersen - www.AlexBP.dk

Læs mere om KLANG-festival her. 

NEWS & EVENTS