Koncertstykke for solo violin

(2016)
Morten Olsen
Violin solo
Educational music
3:00
2016

READ

Koncertstykke for solo violin er en del af Educate·S · Stykker for violinen serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Traditionelt er et koncertstykke et mindre stykke for et soloinstrument, der er beregnet til at spille på en koncert! Når man spiller koncert skal alting være tydeligt og måske lidt overdrevet. I dette stykke er der to slags musik blandet sammen: Den ene er længselsfuld, eftertænksom og langsom. Den anden er hurtigt, lidt hidsig og indimellem ligefrem brutal. Måske kunne man sige, at det er to stykker musik, der er klippet i stykker og blandet sammen. Det eneste, der holder det hele sammen, er rytmen, som ikke må gå i stå. Musikken har egentlig ikke nogen historie og handler ikke om noget andet end de to meget forskellige stemninger. Og det er det, der skal frem, når man spiller det.

---

Morten Olsen er født i 1961 og oprindeligt uddannet kontrabassist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Siden 1990’erne har han levet af at være komponist og har komponeret værker for mange typer af besætninger fra soloinstrument til symfoniorkester. Musikken er blevet opført af ensembler og orkestre i og uden for Danmark.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px