2 Violinstykker

(2016)
Kasper Rofelt
Violin solo
Educational music
3:00
2016

READ

2 Violinstykker er en del af Educate·S · Stykker for violinen serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Selvom stykkerne har forskelligt indhold, har de til fælles, at deres fraserings- og periodeopbygninger er asymmetriske. Stykkerne kan opføres sammen eller hver for sig alt efter behov.

ETUDE: Tanken er, at man skal opleve, at satsen er i forandring, og at de små stumper af melodi efterhånden falder fra hinanden. Det dybe g imod slutningen af satsen er på én gang varslingen af afslutningen på stykket og varslingen af en ny type musik, det danner begyndelsen på, og som vi aldrig kommer til at høre.

SANG: En melodi, der er ret enkel i sig selv, gentages flere gange. Ved hver gentagelse ændres melodien, f.eks. ved at takter udelades, noget forenkles/kompliceres el- ler rytmen (og dermed også melodien) forskubbes i forhold til takterne.

---

Kasper Rofelt er født i 1982 og uddannet komponist og musikteoretiker fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han debuterede fra solistklassen i 2014. Kasper Rofelt er underviser i bl.a. komposition, musikteori og musikvidenskab i forskellige sammenhænge.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px