Cantilena

(2017)
John Frandsen
Guitar solo
Educational music
3:30
2018

READ

Cantilena er del af Educate·S · Stykker for guitar en serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser.

---

Ordet cantilena kommer oprindeligt fra latin og betyder en ensformig, nynnende sang. Cantilenaer finder man først og fremmest i vokalmusik, især opera. Men der er også tradition for at bruge betegnelsen om instrumentalværker, der har en sangbar, lyrisk melodi i roligt tempo. Og det har dette lille guitarstykke – det har nærmest karakter af en lille og enkel vuggevise. Tyst, delikat stemningsmusik ... Sssshyy, pas på, du ikke vækker barnet!

---

John Frandsen er født i 1956 og opvokset med musik. Hans mor var glad for at synge og spille klaver, og hun tog ham tidligt med til koncerter og sørgede for, at han begyndte at synge i kirke. I gymnasiet mødte han en fantastisk musiklærer, som han stadig har kontakt med. Efter gymnasiet var Johns plan at læse musik på universitetet, men organisten i den kirke, hvor han var sanger, anbefalede ham organistuddannelsen. Derfor startede han i 1975 på to uddannelser: musikvidenskab på universitetet og orgel på konservatoriet, begge dele i Aarhus. Aarhus var dengang arnested for ny musik. John lod sig rive med af energien og realiserede sin drøm fra teenageårene om at blive komponist. Som komponist har John skrevet mange værker i forskellige genrer til mange forskellige orkestre og ensembler, derudover er han organist og har desuden været underviser på Musikvidenskabeligt Institut i Aarhus og på Det Jyske Musikkonservatorium.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

  • Score (English) DKK125.00(€ ~16.75)
    (Prices incl. 25% EU VAT)
  • Score (Danish) DKK125.00(€ ~16.75)
    (Prices incl. 25% EU VAT)

    The comment field can be used to add your own dealer reference, title ID, or catalogue number. This will be displayed as part of your order overview at checkout.

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px