Mørkning

(2016)
Birgitte Alsted
Elegiske Intermezzi
Piano solo
Educational music
2:00

READ

Mørkning er en del af Educate·S · Stykker for klaveren serie af musikstykker udgivet af musikforlaget Edition·S. Tilblivelsen af serien udspringer af et ønske om at bygge videre på den historiske tradition, hvor samtidens komponister skrev musik, der indviede musikelever i nye musikalske oplevelser og erkendelser. 

---

MØRKNING: Solen går ned og spejler sig i dammens mørke. Farverne fra himlen forstærkes i strålende pragt, lige inden de matter ud i skumringen. De fleste har lyst til at sænke aktiviteten på dette tidspunkt. Og måske gennemgå i indadvendt pause: Hvad oplevede jeg denne dag, uge, måned, i dette år eller i dette liv?

Elegiske Intermezzi betyder vemodige overgange. En travl hverdag kræver ofte superaktiv udadvendthed – og hverdagen kan give oplevelser af glæde og sorg. De mere sørgmodige hændelser kræver pauser med indadvendt eftertanke, hvor vi kan møde og give plads til livets “mørkere” følelser, som ingen af os undgår.

---

Birgitte Alsted er født i 1942 og fortæller: “Mine bedste stunder gennem
min opvækst havde jeg alene hjemme med min mors flygel til rådighed - så fantaserede jeg løs. Det var straks mindre morsomt at øve violin, men jeg blev dog opmuntret til at søge ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor jeg startede i 1962.” Birgitte Alsted tog diplomeksamen i violin på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1969, efterfulgt af solistklasse og debut, og kort efter startede hun sit virke som komponist. I 2004-2006 videreuddannede hun sig til master i komposition med elektronisk musik på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Birgitte Alsted underviser også i violin.

---

Read about Educate·S in English here


BUY:

For information about our rental prices, please contact the Rentals Department: ingelise@edition-s.dk.

If you have any questions or difficulties, please do not hesitate to contact us by email or phone +45 33 13 54 45.

QR Code

half-width_460px